Vlaams Belang stelt seniorenplan voor
Postbodes weten wie eenzaam is


Georganiseerde telefoonrondes met vrijwilligers en postbodes die eenzame bejaarden opsporen. Het zijn twee van de speerpunten uit het lokale seniorenplan dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lanceert.

Vlaams Belang verzamelde het voorbije weekend in zaal Gambrinus om 2018 feestelijk in te zetten. Lijsttrekker Tom Van Grieken kondigde in zijn toespraak de campagne "Een warm hart voor Schoten" aan. "Met het Vlaams Belang willen we vooral aandacht besteden aan Schotenaren die jammer genoeg nog te vaak worden vergeten door het bestuur. Het bestuur in Schoten mag best wat ambitieuzer. Schoten heeft nood aan nieuwe verfrissende ideeŽn."

Zo lanceerde de partij een actieplan met een aantal opvallende voorstellen die de senioren in de gemeente ten goede zouden komen. Het meest in het oog springend is de aanstelling van een schepen van Seniorenbeleld.

"In een gemeente waar een kwart van de inwoners gepensioneerd is, moet er voldoende aandacht gaan naar senioren in het beleid. Een schepen van seniorenbeleid zou wat dat betreft beter dan wie ook de vinger aan de pols kunnen houden", aldus Van Grieken.

Daarnaast pakt de partij uit met nog een batterij aan voorstellen:
  • Door de gemeente georganiseerde belrondes met vrijwilligers en daarop aansluitend een samenwerking met Bpost om eenzaamheid op te sporen.
  • Elk kwartaal moet er een seniorenkrant voor Schotenaren in de brievenbus vallen met alle initiatieven.
  • Ook de oprichting van een seniorentelefoonnummer maakte deel uit van het plan.
  • Hier kunnen senioren die niet vertrouwd zijn met internet of e-mail terecht voor informatie.
Tom Van Grieken: "Wat wij vandaag hebben, hebben we te danken aan zij die voor ons kwamen. Het is dan ook niet meer dan normaal dat wij voor onze senioren het respect opbrengen dat zij verdienen. Ook in de politiek. De komende maanden komen we voor de dag met voorstellen voor andere groepen in de Schotense samenleving die door dit bestuur te veel aan hun lot worden overgelaten."

Bron : GVA door jaa

30 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx