Criminelen laten Den Deuzeld niet links liggen

In september maakte Tom Van Grieken bekend dat hij in Schoten komt wonen en er de lokale lijst van 'zijn' Vlaams Belang zal trekken. Hij zal ongetwijfeld voor meer pit in de verkiezings-strijd zorgen. “Ach, Maarten De Veuster (N-VA, red.) is een prima burgemeester, maar hij koos de verkeerde coalitie-partners”, aldus Van Grieken.

Een vuile jeansbroek, afgedragen sweater en een pet op het hoofd. Tom Van Grieken, die anders altijd afgeborsteld voor de dag komt, moet duidelijk niet naar het Vlaams Parlement vandaag. Er ligt ander werk op de plank: de renovatie van zijn pas aangekochte, mooie maar wat vervallen burgerwoning in de volkse Schotense Deuzeldwijk.

“We zijn niet de handigste klussers, maar mijn vriendin en ik doen veel zelf”, aldus de partijvoorzitter op zijn trapladder. “Het is momenteel nog een bouwwerf, maar tegen eind februari zou toch al een verdieping bewoonbaar moeten zijn. Tussen het schuren van de vloeren en het plamuren door ben ik al op verkenning geweest in Schoten. De buren zijn heel vriendelijk en gastvrij. De kerstmarkt in de Deuzeldlaan onlangs was mooi, maar ik merk ook de negatieve invloed van de nabije stad. Criminelen laten de Deuzeld niet links liggen. Ik heb te doen met die uitbater van de krantenwinkel in de Boekenborg-lei die nu al drie keer in een halfjaar tijd overvallen werd.”

Ook in het gemeentehuis ging Van Grieken al op verkenning. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Hij filmde meteen de hele gemeenteraadszitting en zond ze live uit op de Facebookpagina van zijn partij. Toch zegt Van Grieken dat hij niet in Schoten is komen wonen om keet te schoppen. In de gang van het gemeentehuis kwam het al tot een eerste handdruk met burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).

Goede burgemeester

“Ik ga je misschien verrassen, maar mij ga je niet horen zeggen dat Schoten slecht bestuurd wordt”, aldus Van Grieken. “Maarten De Veuster lijkt me een goede burgemeester, maar hij zou een nog veel betere burgemeester zijn als hij samen met Vlaams Belang deze mooie gemeente zou besturen. Mathematisch zouden we met ons tweeën een sterke meerderheid vormen. Maar blijkbaar heeft De Veuster na de vorige verkiezingen niet eens willen praten met onze afdeling in Schoten, waardoor de Schotenaar voor eeuwig veroordeeld lijkt tot CD&V in het bestuur. Mee besturen is mijn doel, niet alleen in Schoten trouwens.”

Bron : GvA door Jan Auman

06 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx