Een nieuwe week, een nieuwe overval
Schade aan de kassa groter dan buit zelf

Dagbladhandelaar Luc Van Rompaey van krantenwinkel Deuzeld aan de Boekenborglei is overvallen. Nog maar eens. Het is de derde in een jaar, de tweede in twee weken. De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat als vorige keer.

Sinds dagbladhandelaar Luc Van Rompaey met zijn brutale overval in mei op Faroek is geweest met een uitgebreide reportage, lijkt zijn winkel nog meer vervloekt dan vroeger. In mei werd Luc Van Rompaey door twee gemaskerde en gewapende mannen overvallen en moest hij zelfs twee messteken incasseren. Die feiten kwamen in Faroek en op 28 november, een drietal weken na de uitzending, werd hij opnieuw overvallen. Toen werd een klant bedreigd met een mes, maar moest de dader zonder buit weer vertrekken.

Bruut geweld

Gisteren was het dus opnieuw prijs. Een man stormde de winkel binnen, trok de kassa tegen de grond en ging vermoedelijk met een kleine geldsom aan de haal. De politie liet onmiddellijk een bericht verspreiden via het buurtinformatienetwerk dat ze op zoek waren naar een man met blauwe trui en een ‘hollister muts’ (met zijflappen over de oren en wol, red.). Hij zou ook een mes op zak gehad hebben. Een speractie van de politie leverde niets op.

Het was iets na 11 uur dat Luc Van Rompaey iemand in zijn winkel hoorde binnenkomen. “Ik zat in de woonkamer achter de winkel”, vertelt Luc. “Ik hoorde de bel gaan en zag iemand afstormen op de kassa op het televisiescherm dat ik er heb hangen. Ik wist meteen: allez, we hebben weer prijs. Hij heeft met echt bruut geweld de kassa tegen de grond getrokken en heeft waarschijnlijk toch wel wat buit kunnen maken. Hoeveel ? Dat weet ik nog niet. Dat zullen we nog moeten uittellen. Het zal geen héél groot bedrag zijn, maar toch iets. De schade aan de kassa zal waarschijnlijk groter zijn dan zijn buit.”

Meteen weer open

Luc begon zelf al meteen met de opkuis van zijn winkel. Even twijfelde hij zelfs om niet meteen terug open te doen. “Maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Tja, waarom zou ik dicht blijven ? Om mezelf op te sluiten ? Daar heb ik ook niets aan.”

Luc weet ook nog altijd niet wat de daders bezielen. “Als je echt grof geld wil ‘verdienen’ met een overval te plegen, dan kan je ook andere winkels uitkiezen”, zucht Luc Van Rompaey. “Ik weet het ook niet meer waarom ze altijd mij uitkiezen. Is het omdat ik dikwijls alleen ben in de zaak? Ik weet het niet. Ik heb al genoeg beveiligingsmaatregelen genomen. De politie vermoedt nu zelfs dat het om dezelfde dader gaat als goed anderhalve week geleden. Dan vraag ik me af: zou dat echt? Zou die dader echt niet slimmer zijn?” De politie wil alleen bevestigen dat de feiten hebben plaatsgevonden en dat er een onderzoek is gestart. Er is ook een uitgebreid sporenonderzoek geweest. De twee vorige feiten zijn nog niet opgehelderd. Maar de manier van handelen en de fysieke verschijning op de camerabeelden zou in elk geval sterk overeenkomen met de vorige feiten.

Bron : HLN door Toon Verheijen

09 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx