Half jaar na messteken weer overvallen
Dader bedreigt uitbater Deuzeld en klant maar druipt zonder buit af

Dagbladhandelaar Luc Van Rompaey van krantenwinkel Deuzeld aan de Boekenborglei is opnieuw overvallen. De dader bedreigde een klant en verplichtte Luc de kassa te openen, maar moest uiteindelijk zonder buit afdruipen. Nog maar een half jaar geleden moest Luc bij een gelijkaardige overval twee messteken incasseren.

In de late namiddag verliet een klant de dagbladhandel van Luc Van Rompaey aan de Boekenborglei. Nog voor die goed en wel de deur achter zich had dichtgetrokken, stond hij alweer binnen. Hij werd bedreigd met een mes door een gemaskerde man die de uitbater om geld vroeg. Tot drie keer toe. “Ik heb de overvaller toegeroepen dat ik dat zou doen, maar dat ik wel eerst eventjes het alarm ging inschakelen. Daarop is de man even snel weer vertrokken als hij gekomen was.”

Faroek

Voor Luc Van Rompaey is het lang niet de eerste keer dat hij overvallen wordt. Het exacte aantal houdt hij liever voor zich, maar op zijn vorige locatie bijvoorbeeld al drie keer op korte tijd. Aan de Boekenborglei is het ook al minstens de tweede keer want enkele weken geleden werd in het reportageprogramma Faroek een reportage besteed aan een overval in mei waarbij Luc toen twee messteken moest incasseren. De reportage, waarbij de daders duidelijk in beeld kwamen, leverde uiteindelijk zeven tips op. Maar de gouden tip lijkt er niet tussen te zitten, want de daders blijven voorlopig spoorloos. “Sinds die feiten heb ik echt een schrik opgelopen voor mensen die hier met hun motorhelm of goed ingeduffeld binnenkomen”, zegt Luc.

“Stapje achteruit”

“Dan begin ik al te denken en zet ik een stapje achteruit. Toen heb ik echt bewust messteken gekregen. Dat is nog altijd helemaal anders dan een pistool tegen je hoofd krijgen. Nu het donker en kouder weer wordt, komen heel wat van mijn klanten dik ingeduffeld de zaak binnen. Niet dat ik in iedereen een potentiële overvaller zie, maar ik ben toch veel alerter. Iedereen die goed ingeduffeld is, daar kijk ik toch goed naar. Je zou bijna iedereen beginnen te verdenken.”

Luc weet niet goed waarom overvallers zijn zaak maar blijven opzoeken. “Sinds alles goed beveiligd is, hebben ze nauwelijks of geen buit gemaakt”, vertelt Luc. “Nagenoeg iedereen weet dat ik een alarm heb, dat er camera’s hangen en dat ik de toonbank extra beveiligd heb. Toch blijven ze mij opzoeken. Wat kan ik nog meer doen? Het is al bijna een versterkte burcht. Ik kan er echt geen verklaring voor geven. Maar ze krijgen mij niet klein hoor. Ik blijf verder doen.” Of de nieuwe overval iets te maken heeft met de vorige feiten, betwijfelt Luc.

”Ze waren toen met twee en de beschrijving komt nu niet meteen overeen. De manier van ‘werken’ komt ook niet echt overeen.”

Al vier

Het is deze week al de vierde gewapende overval in de rand van Antwerpen. In Hove moest een dagbladhandelaar gisterenmiddag een geldsom afgeven aan een overvaller en in een apotheek in Mortsel stapten twee gewapende en gemaskerde gangsters binnen. Zij maakten enkele honderden euro’s buit. Maandag is bovendien een man die was gewapend met een pistool in Kontich een broodjeszaak binnengestapt. Het is nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen al deze hold-ups. (BSB)

Bron : HLN door Toon Verheijen

30 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx