Belang schenkt cheque aan dierenasiel

Het Vlaams Belang van Schoten heeft gisteren een cheque van 250 euro overhandigd aan het Schotense dierenasiel. De Vlaams Belang-fractie in de gemeenteraad zal tijdens de volgende raadszitting trouwens ijveren voor meer subsidies aan het asiel. “Ik passeerde onlangs tijdens de jaarlijkse opendeurdag van het dierenasiel en raakte onder de indruk van de grenzeloze inzet die de vele vrijwilligers toonden”, vertelt Tom Van Grieken, nationaal voorzitter van Vlaams Belang en nieuwkomer in Schoten. “Daarop rijpte binnen de partij het idee om een schenking te doen. Onze 250 euro is misschien geen groot bedrag, maar het is nog altijd een vierde van de subsidies die de gemeente jaarlijks uitreikt aan het asiel.”

Piet Bouciqué, de lokale fractieleider van de partij, zal tijdens de komende raadszitting voorstellen om de jaarlijkse toelage minstens te verdubbelen. Het Schotense dierenasiel kan elke euro goed gebruiken, want op termijn moet het verhuizen.

Bron : HLN door KDC

Tom Van Grieken overhandigt cheque aan dierenasiel


Vlaams Belang wil dat de gemeente Schoten haar bescheiden dotatie aan het dierenasiel flink optrekt. De partij gaf gisteren alvast het voorbeeld met de overhandiging van een cheque van 250 euro.

Tijdens de open dag van het Schotense dierenasiel was Tom Van Grieken, nationaal voorzitter van Vlaams Belang en zoals bekend toekomstig Schotenaar, onder de indruk van de onbaatzuchtige inzet van de vele vrijwilliges.

"Samen met de andere bezoekers moest ik vaststellen dan een deel van het gebouw letterlijk aan het wegzakken is." aldus Van Grieken. "Voor de vrijwilligers zat er dus niets anders op dan uit noodzaak een deel van de keuken in te richten als kattenverblijf. Dat het tijd is voor een nieuwe lokatie, is voor iedereen duidelijk. Maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan vast."

Vlaams Belang wil de vele vrijwilligers een hart onder de riem steken en schonk een blij verraste Dany Hubrechts, voorzitter van het Dierenasiel Schoten, gisteren een cheque van 250 euro. Tom Van Grieken: Het dierenasiel in Schoten is iets om trots op te zijn. Het is met zijn schone hokken en nauwgezette werking een voorbeeld voor vele andere dierenasielen. Het is een meerwaarde voor onze gemeente. Het asiel is grotendeels afhankelijk van schenkingen. Met deze cheque doen we een kleine geste en ik kan alleen maar hopen dat vele anderen ons volgen, ook de gemeente."

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Piet Bouciqué vindt dat de gemeente Schoten wel wat meer mag doen om een positief project als het dierenasiel te steunen. "Ik zal op de volgende gemeenteraad dan ook vragen dat de gemeente haar financiële steun aan het dierenasiel verdubbelt."

"De relatie met de gemeente Schoten is goed, maar we krijgen jaarlijks maar 500 euro aan werkingsmiddelen" zegt Dany Hubrechts. "Dat zou wat meer mogen zijn gezien de vele taken die wij hier vervullen. Ook andere gemeenten en zelfs de stad Antwerpen zouden wel eens over de brug mogen komen. De politiediensten van Brasschaat, Wijnegem, Schilde, maar ook Deurne en Merksem brengen hier 'gevonden' dieren binnen. Alleen van Wijnegem komt er een jaarlijkse vergoeding van 120 euro toe".

Bron : GVA door jaa

17 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx