Woonzorgcentra bundelen krachten
Het OCMW van Schoten en dat van Wijnegem zijn volop bezig met de oprichting van woonzorggroep Voorkempen. Bedoeling is om via dit samenwerkingsverband de werking van de openbare woonzorgcentra te gaan coördineren. WZC Verbert-Verrijdt en dagverzorgingscentrum ’t Dorp uit Schoten en WZC Rustenborg uit Wijnegem zullen onder de nieuwe koepel vallen.

”De openbare zorg staat financieel onder druk. Door aan schaalvergroting te doen hopen we efficiënter te kunnen werken en alles betaalbaar te houden”, zeggen OCMW-voorzitters Katrijn Van Osta (Schoten) en Nadine Wouters (Wijnegem). Concreet zal de administratie van de drie hoger genoemde centra worden samengebracht bij Verbert-Verrijdt. Voor het verzorgende personeel verandert er weinig tot niets, al zal er in noodgevallen wel tijdelijke uitwisseling van arbeidskrachten mogelijk zijn. Verder zal er niet worden gesnoeid in het personeelsbestand.

De OCMW-raad van Wijnegem keurde de samenwerking al goed. Later deze maand doet men in Schoten in principe hetzelfde. De effectieve opstart van woonzorggroep Voorkempen is voorzien voor juli 2018. In een latere fase kunnen ook andere gemeentes toetreden. Private partners worden geweerd omdat zij een andere missie hebben. “Privé-woonzorgcentra draaien om winst maken en dat is bij ons niet het geval”, klinkt het bij de Voorkempen.

Bron : HLN door KDC

15 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx