Ongunstig advies voor Wonen aan de Vaart
De gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) van Schoten heeft een ongunstig advies gegeven voor het omstreden bouwproject Wonen aan Vaart. Het schepencollege velt normaal begin volgende maand een definitief oordeel over het dossier.

Projectontwikkelaar Mevacom wil tussen de Zaatstraat, de Van Cauwenberghslei, de Kruispadstraat en de Fluitbergstraat 255 wooneenheden bouwen, maar die plannen stootten op protest in de buurt. Volgens omwonenden is het project te grootschalig.

De Gecoro heeft inmiddels een ongunstig advies afgeleverd. “Het project heeft te weinig lokale binding en zal als een ‘eiland’ in de gemeente functioneren. Het gevoel is ook dat de woondichtheid te hoog zal zijn. Verder is er bezorgdheid omtrent de mobiliteit”, staat in het commissieverslag te lezen.

Tijdens de volgende vergadering van het schepencollege komt het dossier opnieuw ter tafel en dan valt er normaal een beslissing. Schepen van Ruimtelijke Ordening Erik Block (CD&V) blijft op de vlakte. Dat de gemeenteraad morgen wordt gevraagd om het bijhorende wegentracé goed te keuren, hoeft volgens Block niets te betekenen. “Alle pistes liggen nog open: de aanvraag afkeuren, goedkeuren of goedkeuren met extra voorwaarden.”

Bron : HLN door KDC

25 oktober 2017

17 oktober 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx