In bus blijven zitten was zelfmoord
Beerschot-supporter dient klacht in tegen Antwerp-aanhang

Beerschot-supporter Danny G. heeft een klacht ingediend tegen de Antwerp-aanhangers die hem vorige zondag in mekaar hebben geslagen op het Gemeenteplein van Mortsel. De Federatie van Antwerp Supporter Clubs (FASC) belooft maatregelen zodra blijkt dat het effectief om Antwerp-aanhangers gaat.

Beerschot-supporter Danny G. likt zijn wonden na de aanval door Antwerp-hooligans van afgelopen weekend. Zondag sprong hij als één van de eersten uit de aangevallen supportersbussen van Beerschot. Op de stoep werd hij in de rug aangevallen door een de gemaskerde Antwerp-supporters. Zij sloegen hem tegen de grond en trapten hem dan verschillende keren tegen zijn hoofd en zijn borst.


Danny: "Rond de bus lag overal glas van de kapot gegooide bierflesjes. Daardoor ben ik verschillende keren genaaid aan mijn voorhoofd en aan mijn rechterarm. Verder heb ik over mijn hele lijf kneuzingen. Het meeste last heb ik momenteel van twee gebroken ribben."

Danny die in de tweede supportersbus van Beerschot zat, aarzelde zondag geen seconde toen de eerste bakstenen en bierflesjes tegen de ramen vlogen. "Die gasten hadden ook bengaals vuur bij. Ik was bang dat zij dat vuurwerk door de kapotte ramen in de bus zouden gooien. Blijven zitten was pure zelfmoord. Daarom heb ik geroepen dat iedereen moest uitstappen en ben zelf als eerste uit de bus gesprongen. Ik liep achter enkele heethoofden aan maar werd verrast door enkele hooligans die vanachter de bus kwamen gelopen en mij in de rug aanvielen."

Danny heeft maandag een klacht ingediend tegen de Antwerp-hooligans. Hij krijgt daarin de volle steun van de supportersfederatie van Beerschot-Wilrijk.

Filmpjes

"Over wie de daders zijn, bestaat weinig twijfel. Mensen die goed thuis zijn in supporterskringen van Antwerp, hebben mij al enkele namen van vechtersbazen doorgespeeld. De aanstokers van de aanval in Mortsel zijn duidelijk herkenbaar op de filmpjes die her en der zijn opgedoken. Het zijn dezelfde gasten die je op de eerste rij ziet staan bij de harde kern in de Bosuil."

Bij Antwerp distantieerde het bestuur zich al maandag van de rellen. De supportersclubs volgen nu dat voorbeeld. De Federatie van Antwerp Supporter Clubs belooft maatregelen tegen relschoppers.

Voorzitter Robert Vinck van de FASC: "Het voltallige bestuur van de Federatie van Antwerp Supporter Clubs distantieert zich van het zinloze geweld welke gepleegd is in Mortsel tegen een bus met Beerschot - Wilrijk supporters, ongeacht wie het was. Mocht blijken dat het om aanhangers van Antwerp gaat, dan zullen wij de gepaste maategelen nemen. Wij wachten af tot de politie de ware schuldigen heeft. Antwerp-supporters die bij deze rellen betrokken zouden zijn, hoeven niet meer op FASC te rekenen voor tickets van de uitmatchen van Antwerp."

Ook bij het FASC-bestuur komen tips binnen van wie bij de incidenten in Mortsel zou betrokken zijn. Toch wacht Robert Vinck op een signaal van de politie voor er sancties komen en supporters uitgesloten worden.

Bij de politie blijft het antwoord nog altijd hetzelfde. Woordvoerder Sven Lommaert: "Uiteraard circuleren al namen voor relschoppers. Als politie moeten wij een sluitend dossier maken zodat een verdachte ook door de rechtbank kan veroordeeld worden. Daarvoor hebben wij meer nodig dan wat vage tips."

Bron : HLN door Patrick Lefelon

17 augustus 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx