Uit de gemeenteraad van 25 oktober
Nog altijd geen cijfers van 2017 door tekort aan boekhouders

Het jaar 2018 is bijna om, maar de gemeenteraad heeft nog steeds de resultaten van het boekjaar 2017 niet. "Dit is een grote nalatigheid en een gemeente met de omvang van Schoten omvaardig", was Erlk Maes (CD&V) streng voor zijn coalitiepartner Paul Valkeniers (Open Vld) tijdens de jongste gemeenteraad.

Ghislaine Peleman (Vlaams Belang) trad Maes bij. "Een privťbedrijf wordt hiervoor op de vingers getikt en zelfs beboet. Hoe kan het dat een gemeente met zo'n uitgebouwde administratie er niet in slaagt basiscijfers te produoeren?"

Paul Valkeniers venvees naar de aanslepende personeelsproblemen op de financÔele dienst, met veel zieken en vertrekkers. "De waarnemend financieel directeur heeft beloofd dat hij binnenkort met de gevraagde documenten voor de dag zal komen. We gaan hem daaraan houden. Intussen kan ik jammer genoeg niet beloven dat we het budget 2019 tijdig rond zullen krijgen. Er hebben zich gelukkig wel meerdere kandidaten gemeld voor de vacature van financieel directeur, een nieuwe functie."

GVA door jaa

02 november 2018

Ander nieuws


Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx