Uit de gemeenteraad van 30 mei (vervolg)
Opgekuist staat netjes !

Onlangs trokken onze lokale Vlaams Belang Jongeren, gewapend met handschoenen en vuilniszakken, naar het Cogelspark in wijk Deuzeld. Een actie om te wijzen op het feit dat de gebruikers van deze groene oase geacht worden hun afval in de aanwezige vuilnisbakjes achter te laten. Een actie om respect te vragen voor het werk van onze gemeentediensten die hun best doen om onze parken en plantsoenen afvalvrij te houden. Een actie waarover de lokale media verslag uitbrachten.

Eerder al had een "kuisploeg" van het Vlaams Belang o.l.v. Tom Van Grieken graffiti gaan verwijderen op nutskastjes. Er zijn plaatsen waar kunstige graffiti een meerwaarde voor het straatbeeld heeft maar je "tag" overal achterlaten als bewijs van "ik was hier" is vandalisme.

Op de jongste gemeenteraad was onze burgemeester niet mals voor de "vandalen" welke onlangs her en der in Schoten zelfklevers van VBJ op palen en andere plaatsen hebben aangebracht. Logisch dat je dat politiek niet laat liggen.

Maar zijn verwijzing naar de opkuisacties van onze jongeren in het Cogelspark als zijnde een "ondermijning van de goedwerkende gemeentediensten" of naar het optreden van onze "kuisploeg" is flauw: lokale afdelingen van de jeugdbewegingen, wijkverenigingen ťn politieke partijen deden het ons voor. En kregen daarvoor een schouderklopje van diezelfde burgemeester.

We kunnen en moeten de burgemeester dankbaar zijn dat hij zich nog boos kan maken in wat men doorgaans "kleine criminaliteit" noemt. We kunnen en moeten de burgemeester dankbaar zijn dat hij met veel gevoel voor theater de aandacht van de raadsleden en het publiek vestigde op de VBJ-zelfklevers. We kunnen en moeten de burgemeester dankbaar zijn dat hij het Nederlands hoog in het vaandel voert, iets waarvan hij eerder in dezelfde gemeenteraad al blijk gaf.

Tegelijk willen we er op wijzen dat het fenomeen van zelfklevers plakken blijkbaar - na jaren van afwezigheid - weer tot de "jongerencultuur" behoort. Of we daar gelukkig mee moeten zijn is iets anders, zoals we ook niet gelukkig moeten zijn met het feit dat nogal wat jonge fietsers met "oortjes" rondfietsen, waardoor de aandacht voor de andere weggebruikers verminderd wordt.

Te verwachten is dat deze storm in een glas water amper een rimpel op de politieke vijver zal veroorzaken maar gelijk moeten we ons ervan bewust zijn dat sommige actiemiddelen hun houdbaarheidsdatum overschreden hebben. We organiseren bv ook geen "autokaravanen" meer, wie herinnert zich die trouwens nog?

Dirk Van Onckelen, gemeenteraadslid

01 juni 2018Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx