Vlaams Belang deelt reflectoren uit aan Schotense school
Het overlijden van de 16-jarige Nikita in Oostakker toont nogmaals aan dat het zelfs nog maar de minste onoplettendheid in het verkeer tragische gevolgen kan hebben. Om erger te voorkomen, kunnen jongeren ook zelf enkele voorzorgen nemen. Zo is en blijft een goede zichtbaarheid ook in andere seizoenen dan de winter belangrijk voor de verkeersveiligheid. Om dit te benadrukken, deelt het Vlaams Belang in Schoten morgen symbolisch gratis reflectoren uit aan de leerlingen van het Sint-Jozefinstituut.

Tom Van Grieken: "Elke ouder die het tragische verhaal van Nikita te horen krijgt, denk bij zichzelf: "als dat ons maar niet overkomt!" Een ongeval is echter snel gebeurd, vooral omdat jongeren maar al te vaak niet bewust zijn van de gevaren van het verkeer. Om dat bewustzijn aan te wakkeren, delen we met het Vlaams Belang reflectoren uit aan het Sint-Michielscollege in Schoten. Het zou een goede zaak zijn moest de gemeente dit initiatief volgen en elke Schotense leerling een reflector én een gids verkeersveiligheid zou bezorgen."

Terwijl het globale aantal verkeersdoden op onze wegen in 2017 (beschikbare cijfers: eerste 9 maanden 2017) gedaald zou zijn, is het aantal in de provincie Antwerpen, waartoe ook Schoten behoort, gestegen. Dat blijkt althans uit de verkeersbarometer van het Vias Institute (het vroegere BIVV). Een kanttekening dringt zicht wel op: de cijfers hebben betrekking op het aantal slachtoffers die ter plaatse omkomen; zwaargewonden die later in het ziekenhuis overlijden, zijn hier niet bij geteld.

Antwerpen is de énige provincie waar het aantal verkeersdoden gestegen is. Daar vielen 20 doden meer. Het is al van 2011 geleden dat het aantal zo groot was. De stijging is vooral opvallend bij voetgangers (van 2 naar 11 doden ter plaatse) en bij de motorrijders (van 1 naar 9 doden).

Tom Van Grieken: "Dat het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daalt, is zeer goed nieuws. Het is echter duidelijk dat we in Antwerpen en dus ook in Schoten een tandje moeten bijsteken. Met deze symbolische actie geven wij hier alvast een eerste aanzet toe."Bekijk hier het pamflet "Veilig in het Verkeer"

Piet Bouciqué, Voorzitter Afdeling Schoten

28 februari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx