Op eigen kracht naar Vlaamse macht
ďHet Vlaams parlement moet zijn verantwoordelijkheid nemen en eenzijdige stappen zetten naar Vlaamse onafhankelijkheid.Ē Dat zei voorzitter Wim De Wit op de 16de IJzerwake aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck in Steenstrate.

Onder de noemer ĎOp eigen kracht naar Vlaamse machtí trokken zondag zoín 4000 bedevaarders richting Steenstrate om er de gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog te eren en de Vlaams-nationale gedachte uit te dragen.

In zijn toespraak wees IJzerwake-voorzitter Wim De Wit op de Franstalige chantagepolitiek in Brussel en de Rand. Voor De Wit is het kristalhelder dat dossiers zoals de geluidsnormen of Parking C de voorbode zijn van een grootschalig offensief op het moment dat de communautaire diepvries weer open gaat.

De Vlamingen moeten, aldus De Wit, niet wachten op federale initiatieven om het Belgisch ontbindingsproces te starten. Net als het Vlaams Belang hield hij een pleidooi om vanuit het Vlaams Parlement eenzijdige stappen te zetten richting onafhankelijkheid. Wat CataloniŽ kan, kan Vlaanderen immers ook.

28 augustus 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx